Herstel bij Pijn

/ Ontspanning, Relax

Herstel bij pijnklachten

Voetreflex helpt bij het herstel van diverse lichamelijke klachten.

Met voetreflex behandel je namelijk je hele systeem, lichaam en geest. Geen lokale klachtbehandeling of symptoom bestrijding, maar jouw algehele gezondheid krijgt een positieve stimulans. Voetreflex is in principe geschikt voor iedereen en heeft een positief effect op diverse klachten. Overigens is voetreflex nooit bedoeld als vervanging van de reguliere geneeswijze. Het kan elkaar juist aanvullen.

Wat zijn de positieve effecten van voetreflex

Ontspant

Ongeacht wat voor soort massage je ondergaat. Je lichaam reageert erop. Want, gespannen spieren relaxen dan weldra. Dus weg met die knopen in je spieren. Daarbij werkt het ook positief voor je geest. Je focust je op je lichaam. Bent in het hier en nu en weldra verdwijnen al die nog-te-doen-dingen naar de achtergrond. Daarom is een massage een prima remedie tegen stress. Alles glijdt van je af en dat geeft je lichaam de kans zich te herstellen.

Stilt pijn

Dat heb je vast zelf wel eens ervaren. Je stoot je en automatisch wrijf je over de pijnlijke plek. Et voilà na enige tijd vermindert de pijn. Nou, eenzelfde werking heeft ook een voetreflexzone massage. Door op een reflexpunt te drukken, kan de energie weer beter gaan stromen en vermindert de pijn waardoor je je beter voelt.

Boost je immuunsysteem en energie

De afgelopen jaren blijkt uit allerlei onderzoeken dat massages bijdragen aan een betere werking van je immuunsysteem. Zo is ontdekt dat het aantal witte bloedcellen toeneemt en dat betekent dat er – zeg maar – meer ‘mannetjes’ zijn om interne ziekteverwekkers te bestrijden.

Verbetert de doorbloeding

Door een voetreflexzonemassage wordt het zelfherstellende vermogen geactiveerd en kan je energie weer beter stromen. Dat zorgt vervolgens voor een betere stofwisseling waardoor je je weer fijner voelt en er eveneens een stuk beter uit gaat zien.

Bevordert je nachtrust

Wanneer je lichamelijk en geestelijk ontspannen bent, ervaar je rust. En dat werkt door op andere fronten. Want, heb je bijvoorbeeld geen stress meer? Dan houdt het stresshormoon cortisol je niet meer wakker, want het volgt z’n natuurlijke ritme en kan het slaaphormoon melatonine z’n werk doen, waardoor je lekker slaapt.

Pept je humeur op

Trouwens, een massage is ook goed voor je humeur. Waarom? Omdat het de hoeveelheid gelukstofjes, zoals serotonine en dopamine, verhoogt. Dus? Nog een reden om je wat vaker over te geven een zo’n fijne voetreflexzonemassage.

Deel dit Bericht