10 Voordelen

/ 10 Voordelen van Reflexologie

10 Voordelen van Reflexologie

Wat de voordelen van reflexologie/reflexzonetherapie zijn? Stimuleren van het immuunsysteem, verhogen van circulatie en energie, brengt diepe ontspanning, elimineert toxines, stimuleert het zenuwstelsel, brengt hormonaal balans.

Hierdoor voorkomt en verhelpt reflexologie klachten en versnelt herstel, helpt bij slaapproblemen, vermindert vermoeidheid, burn-out en depressie en verlicht de pijn.

Tijdens zwangerschap helpt het snel bij acute klachten, om de pijn te verzachten, ter voorbereiding op de bevalling en natuurlijk ook bij herstel en klachten nadat de baby is geboren.

Bovendien kan het ter ondersteuning helpen om de ongemakken van de behandeling van verschillende vormen van kanker te verminderen.

Voeten zijn onze basis 

Hoeveel staan of lopen we dagelijks op onze voeten? Of je nu thuis, op kantoor, buiten of iets daartussenin beweegt of werkt…er rust elke dag een heleboel gewicht – en stress- op je voeten.

Dat stress zich kan uiten in andere delen van ons lichaam, is bekend. Zoals rugpijn. Om rugpijn te verhelpen ga je meestal regulier naar de fysio of een masseur. Dan is het vrij logisch dat er voor dit soort klachten ook effectieve voetreflexzonetherapie behandelingen zijn, toch?

Voetreflexzonetherapie omvat veel meer dan gewoon een ontspannende voetmassage. Het pakt letterlijk en figuurlijk alles vanaf de basis aan. Dat is de meest eenvoudige uitleg van hoe voetreflex werkt. Voetreflex is een specialisatie, een therapie en omvat veel meer dan een ontspannende massage alleen gericht op de voeten.

Voetreflex is een therapie voor een breed scala aan klachten. Niet alleen om de symptomen te bestrijden, maar ook om -waar mogelijk- de oorzaak van de klachten aan te pakken. 

Doordat de reflexzonetherapeut druk uitoefent op specifieke reflexzone gebieden op de voeten, die in verbinding staan met bepaalde gebieden van het lichaam, activieert dit het gehele lichaam tot herstel. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de reflexzones op je voeten, de corresponderende gebieden van je lichaam beïnvloeden. 

Zelfs voor diegenen die weinig weten van reflexzonetherapie, kritisch zijn en tot nu toe niet in deze discipline van gezondheidzorg investeren, zijn er tal van wetenschappelijke studies beschikbaar die de vorderingen van reflexologen bewijzen.

De effectieve werking van reflexzonetherapie is helaas nog niet  algemeen bekend en ook nog niet geheel aanvaard in de reguliere medische wereld, alhoewel zorgverzekeraars deze behandeling wel degelijk erkennen en vergoeden.

Reflexologie is een aanvullende alternatieve geneeswijze. Uiteraard is voor ernstige gezondheidsklachten medisch advies en behandeling door een arts noodzakelijk. 

Benieuwd naar het effect van voetreflex? Maak een afspraak en beslis voor jezelf welke voordelen reflexologie jou biedt.

Ervaar de 10 voordelen van voetreflex

  • Immuunsysteem stimuleren 
  • Boost voor je energieniveau,
  • Verbetering circulatie, zodat bloed en zuurstof de vitale organen optimaliseren in hun functioneren.
  • Minder stress, betere ontspanning en slaap
  • Verwijdering van toxines: Verhogen van stofwisseling door o.a. activeren nieren en darmen.
  • Zelfzorg en Hormonaal in balans
  • Migraine en hoofdpijn: Reflexologie wordt door veel mensen gebruikt als een methode om pijn te bestrijden. Als een pijnstillend behandeling, kan reflexologie migraine en hoofdpijn klachten verminderen, simpelweg door het verlichten van de spanning in de spieren die vaak deze klachten veroorzaakt. Hoofdpijn veroorzaakt door stress kan ook worden opgelost, omdat stress en psychologische factoren zich vaak uiten in de fysieke symptomen van een migraine. Dit zijn eigenlijk de meest populaire toepassingen van reflexologie.
  • Herstel 
  • Verlichting klachten
  • Zwangerschap en Menstruatie: Reflexologie kan zeer nuttig zijn voor zwangere vrouwen en de post-partum hersteltijd. Buiten de hierboven beschreven voordelen voor de gezondheid, vermindert het de kans op een post-partum depressie en helpt daarbij om sneller hormonaal en lichamelijk te herstellen.

 

Deel dit Bericht