Energie op Peil

/ Voetreflexzonetherapie, Zwangerschapsreflexologie

Je energie op peil houden door zelfzorg. 

Regelmatig de tijd en aandacht nemen om goed voor jezelf te zorgen middels voetreflex.

Kwestie van ervaren wat het effect voor jou is.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is aandacht geven aan je voeten en dus aan je algehele gezondheid, door middel van voetreflex geen overbodige luxe. Er zijn genoeg redenen denkbaar om aandacht te besteden aan jezelf middels voetreflex. Ter voorkoming van pijn, gezondheidsproblemen en klachten, voor de ontspanning én de extra energie die het oplevert.

Doorgaan, wilskracht tonen, niet pauzeren: het siert je door niet te zeuren? En als er dan wat mis is, na te lang aan jezelf voorbij te hebben gelopen, willen we vaak een snelle oplossing. De denkwijze van ‘Je gaat naar de dokter en die maakt je beter’ klopt dan niet helemaal. Herstel vraagt ook z’n tijd. 

Bij het behandelen van klachten met voetreflexzonetherapie, is er verschil in het aantal behandelingen. Er is een verschil in het onderhouden van je gezondheid voor, tijdens of na ziekte en in acute of chronische of soort klachten. Een gericht behandelplan bestaat uit ca. 8 behandelingen. Vooruitgang na 4 behandelingen is meestal haalbaar. De positieve ervaringen zijn daar, dat voetreflex effect heeft is zeker.

Een voetreflexzonetherapie behandeling is geschikt voor iedereen en heeft een positief effect op diverse klachten, Overigens is een alternatieve geneeswijze behandeling nooit bedoeld als vervanging van de reguliere geneeswijze. Er zijn steeds meer onderzoeken waarin duidelijk wordt, dat beide geneeswijzen elkaar goed aanvullen..

De heilzame effecten van voetreflex 

Ontspant

Ongeacht wat voor soort massage je ondergaat. Je lichaam reageert erop. Want, gespannen spieren relaxen dan weldra. Dus weg met die knopen in je spieren. Daarbij werkt het ook positief voor je geest. Je focust je op je lichaam. Bent in het hier en nu en weldra verdwijnen al die nog-te-doen-dingen naar de achtergrond. Daarom is een massage een prima remedie tegen stress. Alles glijdt van je af en dat geeft je lichaam de kans zich te herstellen.

Stilt pijn

Dat heb je vast zelf wel eens ervaren. Je stoot je en automatisch wrijf je over de pijnlijke plek. Et voilà… na enige tijd vermindert de pijn. Nou, eenzelfde werking heeft ook een voetreflexzone massage. Door op een reflexpunt te drukken, kan de energie weer beter gaan stromen en vermindert de pijn waardoor je je beter voelt.

Boost je immuunsysteem en energie

De afgelopen jaren blijkt uit allerlei onderzoeken dat massages bijdragen aan een betere werking van je immuunsysteem. Zo is ontdekt dat het aantal witte bloedcellen toeneemt en dat betekent dat er – zeg maar – meer ‘mannetjes’ zijn om interne ziekteverwekkers te bestrijden.

Verbetert de doorbloeding

Door een voetreflexzonemassage wordt het zelfherstellende vermogen geactiveerd en kan je energie weer beter stromen. Dat zorgt vervolgens voor een betere stofwisseling waardoor je je weer fijner voelt en er eveneens een stuk beter uit gaat zien.

Bevordert je nachtrust

Wanneer je lichamelijk en geestelijk ontspannen bent, ervaar je rust. En dat werkt door op andere fronten. Want, heb je bijvoorbeeld geen stress meer? Dan houdt het stresshormoon cortisol je niet meer wakker, want het volgt z’n natuurlijke ritme en kan het slaaphormoon melatonine z’n werk doen waardoor je lekker slaapt.

Pept je humeur op

Trouwens, een massage is ook goed voor je humeur. Waarom? Omdat het de hoeveelheid gelukstofjes, zoals serotonine en dopamine, verhoogt. Dus? Nog een reden om je wat vaker over te geven een zo’n fijne voetreflexzonemassage.

Deel dit Bericht